top of page
  • Yazarın fotoğrafıSELF Kreatif

Tatilden Sonra Ofise Uyum Sağlamanızı Kolaylaştıracak 16 İpucu


Uzun bir tatilden döndük. Uzun tatillerden döndükten sonra birçoğumuz ofise uyum sağlamakta zorluk yaşar. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız kendinizi yalnız hissetmeyin. Bu alışılmadık bir sorun değildir. Bu yazımızda tatil dönüşü ofise uyum sürecinizi hızlandıracak öneriler yer alıyor. Önerilere kulak verirseniz tatil sonrası işe uyum sürenizi kısaltabilirsiniz.


Tatile Çıkmadan Önce Ofiste Yapmanız Gerekenler yazımızı okuyup, sıraladığımız maddeleri kontrol ettiyseniz zaten pek çok işinizi tamamlamış ve nispeten daha hazırsınız.


Muhteşem bir tatilden sonra ofise dönmek, sabah erken kalkmak, masa başında çalışmak, toplantılara katılmak gözünüzde büyüyebilir. Bunlar uzun tatillerden sonra sıkça görülür ancak alacağınız birkaç önlem, dikkat edeceğiz birkaç nokta sayesinde bir iki gün içinde ofise yeniden uyum sağlayabilir, yüksek motivasyonla işinize dönebilirsiniz.


SELF Kreatif çalışanları olarak uzun süreli ofis deneyimlerimiz sayesinde edindiğimiz ipuçlarını sıraladık. Listeyi kontrol ederek tatilden sonra işinize daha hızlı uyum sağlayın.


Takviminizi gözden geçirin.

Ofise dönmeden bir gün önce takviminizi gözden geçirin. Atladığınız ya da yeni eklenmiş bir toplantınız olup olmadığını, yapılacak önemli bir işiniz olup olmadığını kontrol ederek hazırlanın.


Otomatik yanıtları devre dışı bırakın.

Tatille ilgili bir önceki yazımızda gitmeden önce otomatik yanıt belirlemenizi tavsiye etmiştik. Döndüğünüzde otomatik yanıtı devre dışı bırakmayı unutmayın.


Stressiz bir başlangıç yapın.

Gününüze kendinizi rahatlatacak detaylarla başlayın. En sevdiğiniz yerden alacağınız bir bardak kahve, dinlendirici ve motive edici müzikler, çiçekçinizden alacağınız bir demet çiçek, en sevdiğiniz kıyafetiniz…



Kendinize zaman tanıyın.

İşleriniz birikmiş olabilir, çok sayıda e-posta almış olabilirsiniz ancak hemen hızlı bir giriş yapmak yerine kendinize zaman tanıyın. Yeterince motive olamadıysanız kendinizi kötü hissetmeyin, tatil dönüşlerinde pek çok çalışanın yaşadığı duyguları yaşadığınızı unutmayın.


Hemen toplantı planlamayın.

İşe döner dönmez toplantı planlamaya başlamayın. Kendinize birkaç gün verin, daha verimli toplantılar için tatil dönüşü bir iki güne ihtiyacınız olacaktır.


Müşterilerinizi, iş ortaklarınızı arayın.

Müşterilerinizle, iş ortaklarınızla görüşmek de işinizin bir parçası. Onları arayarak tatilinizin bittiğini, işe döndüğünüzü bildirin. Bu sizin için yumuşak bir geçiş olacaktır.


Yarım kalan işlerinizi gözden geçirin.

Önceki yazımızda bahsettiğimiz listeyi hazırlayıp kendinize notlar yazdıysanız döndüğünüzde nereden başlayacağınızı biliyorsunuz. Hızlı bir kontrolden sonra öncelik sırasına göre işlerinize başlayabilirsiniz.


Birikmiş e-postalardan korkmayın.

Yıllık izninizi kullanarak çıktığınız bir tatilden döndüğünüzde posta kutunuzda yanıtmanmayı bekleyen çok sayıda e-posta bulabilirsiniz. Gözünüz korkmasın. Yanıtlama işini sırayla yapmak yerine önem sırasına, konuya göre yapmaya çalışın. Böylece bir anda birbirinden farklı konular ve projelerle uğraşmak zorunda kalmazsınız.



Öğle molasını iyi değerlendirin.

Uzun bir tatilden sonra ofise dönmek kolay değil, biliyoruz. Bu yüzden hemen bir binaya, bir masa başına alışamayabilirsiniz. Molalarınızı iyi değerlendirin. Öğle yemeğini sevdiğiniz bir arkadaşınızla güzel bir mekânda yiyin ya da parkta küçük bir yürüyüşe çıkın.


Sosyalleşin.

Arkadaşlarınızdan destek alın, herkes benzer duygular yaşıyor. Bir araya geldiğiniz küçük zamanlarda tatillerinizi anlatın, onlara nasıl olduklarını sorun, sohbet başlatan olun.


Bir arkadaşınıza yardım edin.

Özellikle uzun resmi tatil dönüşlerinde yaşanan kargaşayı önlemek için bir iş arkadaşınıza destek olun. Bu yardım sizin de motive olmanızı sağlayacak.


İşten zamanında çıkın.

Eğer mesaiye kalma, işten geç çıkma alışkanlığınız varsa buna bir süre ara vermek bir anda sıkılmanıza ve kendinize yüklenmenize engel olacaktır.


İşten sonra plan yapın.

İşten sonra hemen eve gitmek yerine dışarıda vakit geçirin. Alışverişe çıkın, güzel bir restoranda ailenizle ya da arkadaşlarınızla buluşun, bir konsere ya da tiyatroya gidin. Güvenin, şehrin güzelliklerini hatırlamak iyi gelecek.



Spora gidin.

Spor salonuna gitmek, tenis oynamak, yoga yapmak, meditasyon yapmak iyi gelecek enerjinizi dengeleyecektir.


Sağlıklı beslenin.

Tatilde hemen hemen herkes beslenme rutinini değiştirir. Değişen beslenme rutinini eski haline getirmek için sağlıklı beslenin, su içmeyi ihmal etmeyin.


Uykunuzu düzenleyin.

Eğer tatilde uyku alışkanlığınız değiştiyse günlerinizi daha verimli kullanabilmek için uykunuzu düzenleyin. Eğer rahatlamaya ihtiyacınız varsa adaçayı, papatya çayı gibi dinlendiren bitki çaylarını denebilirsiniz.



Listeyi kontrol ederek tatilden sonra ofise uyum sürenizi kısaltabilir, daha motive çalışabilirsiniz.

SELF Kreatif reklam ajansının hizmetlerini inceleyin, birlikte çalışalım.

34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page